Het doel van onze rugschool is het aanleren en automatiseren van alle technieken die van belang zijn bij een correct ruggebruik.

Bij correct gebruik kan je wervelkolom enorme krachten dragen en laat je rug je een grote rijkdom aan bewegingen toe.
Bij onjuist gebruik is je rug echter zeer kwetsbaar en gevoelig voor letsels en pijn.

Het rugschoolprogramma geeft je een inzicht in de manier waarop je rug is opgebouwd en leert je hoe je je rug hoort te bewegen. Ook oefeningen waardoor je rugspieren sterker worden zitten in het rugschoolpakket. Door je huiswerk goed te doen worden de houdingen en bewegingen een automatisme. Bovendien wordt je rug er veel sterker van.

Besef goed: de rugschool lost je rugproblemen niet vanzelf op! Maar als je hard werkt bereik je een heel goed resultaat. Adviezen aanhoren en kijken naar technieken is niet voldoende. Deze technieken consequent toepassen, creatief zijn en vaardig worden maakt het verschil! Cereon is sinds 1993 bezig met rugpreventie en heeft daardoor een grote troef op dit gebied. De deelnemers worden heel sterk gemotiveerd om tijdens de 8 weken dat de rugschool loopt, ook thuis dagelijks te oefenen. Zo worden de aangeleerde juiste houdingen een automatisme en worden je rugspieren tevens veel sterker, zodat je rug beter ondersteund wordt.